

Lyofilizované jahody
(490,00 Kč / 100 g)
Lyo jahody ve své nejlepší verzi
Jahody sušené mrazem jsou nejznámějším produktem z rodiny lyofilizovaných potravin. Nejspíš jste je už někdy ochutnali, ale naše lyo jahody, to je jiná liga. Naprostá většina lyofilizovaných jahod pochází z velkovýroby z Asie. Naše jahody ale dozrály na českých polích. Vybrali jsme ty nejsladší kousky a šetrně zpracovali. Výsledkem je koncentrovaná chuť a sladkost v křupavém provedení, která vystřelí vaše chuťové pohárky do nebes.
Proč jahody od JůLYO?
Protože jsou zkrátka nejlepší. Jestli máte rádi jahody sušené mrazem, tak to musíte ochutnat ty naše, to je teprve zážitek. Zpracováváme jahody od českých pěstitelů v plné zralosti. Ráno natrhané jahody rovnou zpracujeme a sušíme mrazem. Žádná chemie, konzervanty, přidané cukry, jen koncentrovaná chuť jahod kdykoli po ruce. Jahodová sezóna je v České republice bohužel krátká, my ji ale využíváme naplno, abychom chuť léta a prázdnin uchovali na celý rok.
Co je lyofilizace
Lyofilizace (sušení mrazem) je nejšetrnější způsob uchování ovoce:
- Zmražení ovoce na teplotu minimálně −35 °C
- Odstranění vody podtlakem (sublimace – led → pára)
- Proces trvá 50–60 hodin, teplota nepřekročí 30 °C (RAW kvalita)
- Ovoce si zachová tvar, barvu, chuť, vitaminy i živiny
- Bez konzervantů, dlouhá trvanlivost
Jahody - lyo šlágr, jen ještě lepší
Jahody jsou bohaté na vitamin C, takže posilují imunitu a fungují jako silný antioxidant. Mají hodně vlákniny, takže podporují zdravé trávení a nízký obsah kalorií, takže můžete mlsat bez výčitek.
Popis produktu
- Složení: 100% lyofilizované jahody
- Původ surovin: Česká republika
- Zpracováno: Česká republika
- Balení: ochranná atmosféra
- Skladování: v suchu do 25 °C
Výživové hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota: 323 kcal / 1 359 kJ
Tuky: 3,8 g (z toho nasycené: 0,4 g)
Sacharidy: 53 g (z toho cukry: 53 g)
Vláknina: 20 g
Bílkoviny: 7,9 g
Sůl: 0 g
Parametry
- Původ suroviny
- Česká republika